Duhovni vikend za zakonce in družine

2016-11-19 08:30

 

V GOSPODU SVA DRZNA, ON OSVOBAJA.

Lepo povabljeni na duhovne vaje za družine in zakonce s programom za otroke. Prijave sprejemamo zaradi zapolnjenih kapacitet samo še na čakalno listo. Vikend se začne v soboto, 19.11., s sprejemom ob 08.30 in konča v nedeljo, 20.11., po kosilu.

 

Program vikenda:  predavanja, pričevanja, pogovor v paru, adoracija, maša, slavljenje, druženje
 

Prijave: Na povezavi (Ob prijavi navedite imena odraslih oseb, šolskih in predšolskih otrok ter njihovo starost.)

 
Obvezne potrebščine: posteljnina, Sv. pismo, zvezek in pisalo
 
Kraj: Cistercijanski samostan, Stična 17
 
Dodatne informacije: Kristina (031-810-747 med 20 in 21; vikend.za.zakonce@‌gmail.com)
 
Prispevek za vikend: (penzion + kosilo) 28€ za odrasle, 21€ za šolske otroke, študente, upokojence in brezposelne, 11,20€ za predšolske otroke.

Prispevek 5€ na družino z otroki za material in malice za otroke.

 

P.S.: Spodbujamo vas, da to vabilo delite tudi z drugimi, lahko tudi spodaj po Facebooku.

Ekipa Ljubezen in Resnica: Erna, Janko, Marija, Peter, Lucija, Janez, Zdenka, Miran, Kristina, Boštjan, Metka, Ivan.


Zakonci si bomo vzeli čas drug za drugega in za Gospoda. Program bo tudi za otroke.

 

 

Odmev iz vikenda je bil objavljen v tedniku Družina:

V Gospodu sva drzna – on osvobaja

9. 12. 2016 | Urša Černivec | Iz naših župnij



V Gospodu sva drzna – on osvobaja; tako se je glasil naslov duhovnega vikenda za zakonce v samostanu Stična, ki je vključeval tudi program za otroke. Začelo se je v soboto, 19. novembra, s petjem slavilnih pesmi ob spremljavi kitar, bobnov in klaviature. Zakonca Kastelec sta pričevala o svojem življenju in predstavila čudovito apostolsko spodbudo papeža Frančiška Radost ljubezni. Potem je bil čas za pogovor v paru. Ves čas je bil na razpolago duhovnik za spoved. Popoldan so bile tri delavnice: drznost v zakonu, drznost pri vzgoji otrok, drznost v družini. Kot smo slišali, zakon ni za popolne, lahko je pot ozdravljenja; otroci zelo dobro čutijo, kakšen je odnos med mamico in očetom; pomembno je, da sva mož in žena v živem cerkvenem občestvu ... Zakonca Candellari sta nas izzvala z vprašanjem: Kaj sta si vidva želela ob poroki in kateri korak bosta naredila, da bo vajin zakon boljši? Po večerji smo se razdelili v skupine in si podelili tisto, kar se nas je čez dan najbolj dotaknilo. Dan smo sklenili pred Najsvetejšim. Tudi v nedeljo smo peli slavilne pesmi in poslušali božjo besedo. Duhovnik Gregor Celestina je predaval o tem, kaj pomeni biti drzen v zakonu in nato še pričeval o tem, kako je tudi njega ljubezen spremenila. Sledil je čas za pogovor in maša, pri kateri so otroci sodelovali s petjem, prošnjami in zahvalami. Tako bogat vikend lahko pomaga vsakemu zakonskemu paru.