Skupen klic

Skupnost združuje vernike (Christi fideles) vseh življenjskih stanov, ki želijo znotraj Cerkve skupaj stopiti na pot kontemplativno–apostolskega življenja. (Statuti, št. 1)
 

Skupnost Emanuel združuje tiste, ki se na podlagi skupnega klica odločijo, da bodo zaživeli skupnost vernikov, ki bo podobna tisti, o kateri Apostolska dela pravijo, da so bili vsi »kakor eno srce in ena duša« (Apd 4,32). Vsakdo se angažira za eno leto.

Skupnost je namenjena vsem: moškim in ženskam, ki živijo običajno poklicno in družbeno življenje, so različnih starosti, prihajajo iz različnih družbenih okolij in držav in živijo vsak svojo enkratno poklicanost. Tako v skupnosti najdemo poročene, samske, mlade, duhovnike in osebe, ki živijo posvečeno življenje v celibatu. V prepoznavanju vsem skupnega klica se uresničujeta močna solidarnost in edinost Skupnosti.

Edinost članov Skupnosti Emanuel se izraža v njihovem bratskem življenju, se pravi v srečanjih Skupnosti, hišnih skupnostih in različnih skupnih služenjih, v katerih živijo sočutje in evangelizacijo.