Duhovniki in bogoslovci

Nujno je, da duhovniki vse življenje ohranijo v sebi živo željo po svetosti in postanejo resnični evangelizatorji.

Že na začetku Skupnosti je Pierre Goursat, njen ustanovitelj, posebno skrb namenjal duhovniškim poklicem. Vedel je, kako pomembno je, da duhovniki vse življenje ohranijo v sebi živo željo po svetosti in postanejo resnični evangelizatorji. Prepričan je bil, da duhovniki ne smejo biti sami. Obdajati jih morajo bratje in sestre; torej ne samo duhovniki, temveč laiki, ki so prejeli isti Božji dar in s katerimi skupaj evangelizirajo.


(Foto: Skupnost Emanuel)

Duhovniki Skupnosti Emanuel delujejo v škofijah in misijonih. Številni duhovniško službo opravljajo po župnijah, nekateri poučujejo, spret drugi so poslani kot misijonarji v daljne dežele, nekaj pa jih je polno zaposlenih znotraj Skupnosti.

V Skupnosti Emanuel je danes več kot 180 duhovnikov. Prihajajo iz Francije, pa tudi iz drugih držav: Nemčije, Avstrije, Belgije, Španije, Madžarske, Italije, Nizozemske, Poljske, Portugalske, Romunije, Slovaške, Slovenije, Kameruna, Demokratične republike Kongo, Slonokoščene obale, Ruande, Peruja, Brazilije, Avstralije …

Na poti k duhovništvu pa je trenutno več kot 140 bogoslovcev.

Duhovniki Skupnosti Emanuel skupaj z drugimi člani živijo skupni klic, ki ga najmočneje zaznamuje izkušnja izlitja Svetega Duha in Božje prisotnosti.

Biti hočejo pogumni oznanjevalci in prinašalci upanja.

V duhu slavljenja, prežeti od skrivnosti svete evharistije, napolnjeni s sočutjem do ljudi, ki ne poznajo Božje ljubezni …želijo biti skupaj z brati in sestrami iz Skupnosti pristni pričevalci Božje ljubezni.